Tekirdag GOLD Rakı
Текирда Голд Ракъ 45°
Златната Текирда ракъ е създадена от комбинацията на най–добрите тракийски гроздови зърна и най– висококачествения анасон, който Западна Анадола предлага. Дестилира се 3 пъти.
Мекотата и невероятният й вкус са подобрени след отлежаване в дъбови бъчви за 6 месеца, на което дължи отличителния си златен цвят.
Tekirdag Gold Raki
Привилегията на Tekirdag отлежала в дъбови бъчви: Tekirdag Gold Raki
С целта винаги да осигурява най-доброто на своите консуматори, Mey Icki достигна до Tekirdag Gold Raki през 2005 и предложи най-висококачествената ракия на своите клиенти.
При производството на златната серия Текирда е използван единствено алкохол от 100% грозде. Освен от ясното отражение на хидрацията в котела и централния продукт, наречен “сърцевина” до крайния продукт, друг фактор правещ Tekirdag Gold Raki най-добрата е, че тя отлежава в дъбови бъчви.
Tekirdag Gold Raki дължи златния си цвят и автентичния си аромат на тези дъбови бъчви и получава голям интерес. Текирда златна серия е била ракията на гурмето. За да бъдат принтирани на бутилката златните елементи е използвано истинско злато. Още през първата си седмица по стилажите, тази бутилка е получила Златна Награда за опаковане от Институцията на турския стандарт и Световна Звездна Награда от Световната организация за опаковане.
Количество : Достъпно в магазините в бутилки от 200мл, 350мл, 700мл и 1л
Завод на продукция : Tekirdag Spirits Factory
Алкохолност : 45%
Препоръка за консумиране : Tekirdag Gold Raki може да бъде консумирана чиста или чрез добавяне на 1/3 вода, но и по двата начина е задължително да се пие охладена (8◦-10◦C). Може да се сервира като аператив и е препоръчително по турска традиция да бъде придружена от мезета.