TEKİRDAĞ Rakı Göbek
Текирда Ракъ Гюбек 45°
Текирда ракъ Гюбек се дестилира от най-плодородните гроздове на Анатолия с анасон в единичен цикъл.
С мек вкус, който отразява ароматната свежест на гроздето, като същевременно е много лек.
Тя е без добавена захар.
КАК ДА СЪЧЕТАЕМ ТЕКИРДА РАКЪ ГЮБЕК С ХРАНА?
Тъй като Текирда Ракъ Гюбек е ракия с мек вкус, тя се съчетава добре с маси, приготвени с различни видове сирена, зеленчуци със зехтин и риба.
Нейната мекота също я прави подходяща за леки предястия като ядки и закуски като бяло сирене и пъпеш.
В широкия й диапазон на съпровождащи ястия, тя се съчетава с богатство от различни пълномаслени сирена и артишок, до аспержи, пълнени цветове от тиквички, морски дарове, пържени калмари и пълнени миди.
Препоръчва се да се консумира с пропорция едно към едно ракия и вода, като се добавя същото количество вода като ракия в чашата.
КАКВО ПРАВИ ТЕКИРДА РАКЪ ГЮБЕК УНИКАЛНА?
• Единичен цикъл на дестилация на сърцевината (гюбек) на ракията
• Произведен от 100% пресни гроздове
• Без добавена захар
• Мек вкус с лек анасонов аромат
• 45% алкохолно съдържание
• Нова премиум бутилка